قابل توجه دانشجویان کارشناسی ورودی 1399 رشتهی مهندسی برق
به منظور هدایت تحصیلی شما دانشجویان گرامی در طول مدت تحصیل، دو نفر از اعضای محترم هیأت علمی گروه مهندسی برق، به شرح زیر، به عنوان استاد مشاور تحصیلی معرفی میگردند:
1- از شمارهی دانشجویی 99123013 تا 99123391 : آقای دکتر موسوی
2- از شمارهی دانشجویی 99123400 تا 99164274 : آقای دکتر کرمانی
نمونهای از سوالات متداول در مورد مشاورهی تحصیلی و فعالیتهای آموزشی
1- چه وقتهایی و در چه مواردی نیاز هست که با مشاور تحصیلی ارتباط برقرار کرد؟
شما دانشجویان گرامی میتوانید در طول مدت تحصیل در دانشگاه، در مورد مسائل مختلف آموزشی، از مشاوره با استاد مشاور خود بهرهمند گردید. به طور خاص، توصیه میشود قبل از پیشثبتنام و نیز قبل از انتخاب واحد هر ترم، در انتخاب درسها، علاوه بر توجه به چارت درسی و نیز آرایش ترمی (که توضیح آنها در زیر همین بخش آمده است)، با استاد مشاور خود مشورت نمائید. همچنین در طول ترم، چنانچه در مورد درسهای مختلف نیاز به راهنمایی پیدا کردید، میتوانید از راهنماییهای استاد مشاور خود استفاده نمائید.
دانشجویانی که مشکلات روحی، خانوادگی، و حتی مسائل شخصی غیر آموزشی داشته باشند، با طرح مسئله با استاد مشاور و با هدایت ایشان، به مرکز مشاورهی دانشگاه راهنمایی میشوند و در آنجا از خدمات مشاورهی تخصصی توسط مشاورین مجرب بهرهمند میگردند.
2- از چه طریق میتوان با مشاور تحصیلی ارتباط برقرار کرد؟
علاوه بر مراجعهی حضوری به اتاق استاد مشاور مورد نظر در ساعاتی که به این منظور در برنامهی هفتگی اساتید مشاور مشخص شده است، میتوانید با ارسال پیام از طریق سامانهی مدیریت ارتباطات مستمر (به اختصار CRM، با آدرس https://crm.mazust.ac.ir که لینک آن در صفحهی اصلی پورتال دانشگاه موجود هست) اقدام نمائید. در شرایط کرونایی حاضر که امکان حضور شما دانشجویان گرامی در دانشگاه میسر نیست، توصیه میگردد از این سامانه استفاده نموده و با استاد مشاور تحصیلی خود ارتباط برقرار نمائید. چنانچه بعد از گذشت چند روز از ارسال پیام، جوابی دریافت نکردید، میتوانید موضوع را با مدیر محترم گروه یا ریاست محترم دانشکده، از طریق سامانهی CRM، درمیان بگذراید تا اقدام لازم صورت پذیرد.
3- تقویم آموزشی چیست؟
تقویم آموزشی به برنامهای گفته میشود که در آن، زمانبندی رویدادهای مهم آموزشی هر ترم، مانند انتخاب واحد و حذف و اخذ، شروع و اتمام کلاسها، حذف اضطراری، بازهی امتحانات پایانترم و ... مشخص شده است و معمولاً پیش از شروع هر ترم، توسط آموزش دانشگاه اعلام میگردد.
4- از چه طریق میتوان با مقررات آموزشی آشنا شد؟
مجموعه مقررات آموزشی، که به آن شیوهنامهی اجرایی آئیننامهی آموزشی گفته میشود، در سامانهی راهنما (با آدرس https://help.mazust.ac.ir) موجود است که با یک جستجوی ساده، میتوانید آن را پیدا نمائید. در این شیوهنامه، تمام قوانین و مقررات آموزشی مربوط به دورهی تحصیلی شما ذکر شده است که در زیر، به تعدادی از آنها اشاره میشود:
1- شرکت در انتخاب واحد
شرکت در انتخاب واحد هر ترم، طبق زمانبندی مندرج در تقویم آموزشی، الزامی بوده و عدم شرکت در آن، به منزلهی انصراف از تحصیل خواهد بود. معمولاً برای تمام ورودیها، علاوه بر روز و ساعت خاص آن ورودی، یک نوبت اضافه در همان بازهی کلی انتخاب واحد در نظر گرفته میشود که در صورت جا ماندن از نوبت اصلی، میتوان در این وقت اضافه نیز شرکت نمود که البته ممکن است به دلیل تکمیل ظرفیت بعضی از درسها، موفق به اخذ آنها نشد.
2- تعداد واحدهای هر ترم
به طور معمول، هر دانشجو میتواند در هر ترم، بین 14 تا 20 واحد درسی اخذ نماید. با توجه به تعداد کل واحدهای دورهی کارشناسی که حدود 140 واحد هست، برای اتمام واحدها و فارغالتحصیلی در طول 8 ترم، هر دانشجو باید به طور متوسط در هر ترم بین 17 تا 18 واحد بگذراند.
چنانچه معدل ترم به زیر 12 برسد، دانشجو مشروط به حساب میآید و در این صورت در ترم بعدی اجازهی اخذ حداکثر 14 واحد را خواهد داشت (در حالتی که تعداد واحدها به دلایل خاص، کمتر از 12 واحد باشد، از این قاعده مستثنی است)
در صورتی که معدل ترم به 17 یا بیشتر برسد، دانشجو اجازه خواهد داشت که در ترم بعد، تا سقف 24 واحد اخذ نماید.
3- وضعیت مشروطی
همانطور که در بند قبل اشاره شد، چنانچه معدل دروس یک ترم به زیر 12 برسد، دانشجو در آن ترم مشروط به حساب میآید و در ترم بعد، تنها 14 واحد میتواند اخذ کند. چنانچه دفعات مشروطی در طول تحصیل به 3 بار برسد، منجر به اخراج و محرومیت از تحصیل خواهد گردید.
4- شرکت در کلاسها
به طور معمول، دانشجو موظف است در تمام کلاسهای درس در طول ترم شرکت کند. چنانچه تعداد جلسات غیبت در کلاس، به بیش از سه شانزدهم کل کلاسها برسد (یعنی 3 جلسه برای درسهای یک و دو واحدی، و 6 جلسه برای درسهای سه واحدی که دو بار در طول هفته کلاس دارند)، دانشجو از شرکت در امتحان پایانترم محروم شده و برای آن درس، نمرهی صفر در کارنامه درج خواهد شد.
در موارد خاص که دلیل موجهی برای غیبتها وجود داشته باشد، با اعلام آن به مدرس درس و ارجاع آن به آموزش دانشکده، در صورت تأیید موجه بودن توسط آموزش، آن درس حذف میگردد.
5- حذف اضطراری
در صورتی که دانشجو به دلایلی موفق به یادگیری درسی نشود، با شرط عدم غیبت بیش از حد تعیینشده در بند قبل، و با تأیید مدرس مربوطه، میتواند تقاضای حذف اضطراری دهد. این کار در هر ترم، فقط برای یک درس نظری (غیر از کارگاه، آزمایشگاه و سایر دروس عملی) قابل انجام است و درخواست آن باید حداکثر دو هفته مانده به اتمام کلاسها و در مهلتی که در تقویم آموزشی مشخص شده، به آموزش دانشکده ارائه شود.
6- شرکت در امتحانات پایانترم
شرکت در امتحان پایانترم، الزامی بوده و غیبت در آن، منجر به درج نمرهی صفر در کارنامه خواهد شد. در موارد خاص که غیبت در امتحان به دلایل موجهی پیش آید، با درخواست دانشجو به آموزش دانشکده و در صورت تأیید، آن درس حذف خواهد شد. هر دانشجو در طول تحصیل، حداکثر 3 بار، فرصت این نوع حذف درس را خواهد داشت.
5- منظور از چارت درسی و آرایش ترمی چیست؟
به مجموعه دروس هر رشته، به همراه مشخصات آنها، مانند نوع درس، تعداد واحد، تعداد ساعتهای درس در طول ترم، همنیاز و پیشنیاز، و ... ، چارت درسی گفته میشود. در یک دستهبندی کلی، دروس دورهی کارشناسی رشتهی مهندسی برق، به چهار دستهی کلی تقسیم میشوند که عبارتند از:
الف) دروس عمومی، مانند زبان فارسی، زبان انگلیسی، تربیت بدنی و دروس معارف اسلامی، که بین اکثر رشتههای دانشگاهی مشترک هستند؛
ب) دروس پایه، مانند ریاضی و فیزیک، که بین اکثر رشتههای مهندسی مشترک هستند؛
ج) دروس اصلی، که مختص رشته مهندسی برق هستند و بین گرایشهای مختلف آن مشترک هستند؛
د) دروس تخصصی، که مختص یک گرایش خاص از رشتهی مهندسی برق هستند.
با توجه به این که انتخاب واحد و سایر فعالیتهای آموزشی مرتبط با آن از طریق سامانهی آموزشی دانشگاه صورت میگیرد، دروس موجود در چارت درسی، در سامانهی آموزشی نیز ثبت گردیده است که به مجموعهی آن، اصطلاحاً کاتالوگ درسی اطلاق میگردد. هر دانشجو با ورود به این سامانه، میتواند به هنگام انتخاب واحد، دروس باقیماندهی خود را به همراه مشخصات مربوطه، مشاهده نماید.
برای راهنمایی دانشجویان جهت اخذ دروس در هر ترم، یک برنامهی پیشنهادی در 8 ترم، طراحی شده که در آن مشخص شده که دانشجو در هر ترم چه درسهایی را باید اخذ نماید تا در صورت گذراندن به موقع آنها، در 8 ترم فارغالتحصیل گردد. به این برنامهی پیشنهادی، اصطلاحاً آرایش ترمی گفته میشود.
چارت درسی و آرایش ترمی هر رشته، در پورتال اصلی دانشگاه (با آدرس https://mazust.ac.ir)، در منوی انتهای صفحهی اصلی، در ستونی با عنوان سایر بخشها، قابل دسترسی میباشد.
6- ما چه وقت تعیین گرایش خواهیم کرد؟
با توجه به این که مطابق آرایش ترمی، دانشجویان رشتهی مهندسی برق از ترم ششم میتوانند دروس تخصصی گرایش مربوط به خود را اخذ نمایند، لازم است تعیین گرایش آنها در ترم پنجم، انجام شود. برای این کار، دانشجویان با تکمیل فرم مربوطه، گرایشهای دلخواه خود را به ترتیب اولویت مشخص میکنند. سپس با توجه به مجموع امتیاز تحصیلی 4 ترم ابتدایی، ردهبندی میشوند و بر اساس آن، و با توجه گرایش انتخابی دانشجویان، تعیین گرایش توسط آموزش دانشکده انجام خواهد شد. در حال حاضر، از گرایشهای رشتهی مهندسی برق، دو گرایش الکترونیک و قدرت، در این دانشگاه دایر میباشند.
7- دروس همنیاز و پیشنیاز چه معنایی دارند؟
در چارت درسی، بعضی از دروس (مثلاً درس الف) به شرطی قابل اخذ هستند که دروس دیگر مرتبط با آنها (مثلاً درس ب)، به طور همزمان در همان ترم اخذ شوند. در این حالت، گفته میشود که درس "ب" همنیاز درس "الف" است.
همچنین بعضی درسها به شرطی قابل اخذ هستند که دروس دیگر مرتبط با آنها (مثلاً درس ج)، در ترمهای قبل گذرانده شده باشند. در این حالت، گفته میشود که درس "ج" پیشنیاز درس "الف" است.
در موارد خاص که دانشجویی درس پیشنیاز (مثلاً درس ج)، را در ترمهای قبل اخذ کرده، اما موفق به گذراندن آن نشده باشد، و دارای نمرهی مردودی حداقل 8 از آن درس باشد، میتواند درس بعدی (مثلاً درس الف) را به طور همزمان و در یک ترم، با درس پیشنیاز آن، اخذ نماید. به این کار، اصطلاحاً همنیازکردن (یا تبدیل پیشنیازی به همنیازی) گفته میشود. هر دانشجو در طول مدت تحصیل، میتواند دو بار از فرصت همنیاز کردن استفاده نماید و انجام آن، منوط به تأیید استاد مشاور تحصیلی میباشد.
8- منظور از گروههای آموزشی چیست؟
در هر رشتهی درسی، تعدادی از مدرسین، که به آنها اعضای هیأت علمی گفته میشود، وظیفهی تدریس دروس و نیز راهنمایی فعالیتهای پژوهشی دانشجویان را به عهده دارند. گروه مهندسی برق دانشگاه، در حال حاضر، از 11 عضو هیأت علمی تشکیل شده که همگی با مدرک دکترای تخصصی، و از دانشآموختگان دانشگاههای برتر کشور هستند. تعیین سیاستهای کلی هر گروه، و نیز تصمیمگیری مربوط به موارد خاص، در چهارچوب وظایف و اختیارات مشخصشده، در جلسات هفتگی گروه صورت می گیرد.
در هر گروه، یک نفر از اعضاء به عنوان مدیر گروه، وظیفهی هماهنگی بین اعضاء، تشکیل جلسات گروه، طرح موارد لازم به تصمیمگیری در جلسات، برنامهریزی درسی در هر ترم، رسیدگی به درخواستهای دانشجویان، و ... را به عهده دارد.
علاوه بر اعضای هیأت علمی، بر حسب نیاز، ممکن است از بعضی مدرسین مدعو خارج دانشگاه نیز برای تدریس بعضی دروس، توسط مدیر گروه دعوت به عمل آید.
با آرزوی موفقیت و بهروزی برای شما دانشجویان گرامی
گروه مهندسی برق