14:49 1404/09/04
برگزاری مراسم وداع با شهید گمنام دوران دفاع مقدس در دانشگاه علم و فناوری مازندران
در شام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فناوری مازندران، در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مراسم وداع با شهید گمنام دوران هشت سال دفاع مقدس با حضور مسئولین، اساتید، کارکنان و دانشجویان و همچنین حضور مردم ولایتمدار شهرستان بهشهر، در محل نمازخانه دانشگاه علم و فناوری مازندران، برگزار گردید.

در ابتدای این مراسم، دکتر ربانی رئیس، دانشگاه علم و فناوری مازندران، با اشاره به حضور پربرکت پیکر پاک شهید گمنام دوران دفاع مقدس در دانشگاه، بیان داشت: این شهید والامقام اگرچه «گمنام» است، اما «بی‌نشان» نیست؛ او نشانه‌ای  است از ایمان، غیرت، وفاداری، وطن دوستی و رشادت ملت ما. دکتر ربانی در ادامه با اشاره به تقارن پرمعنای وداع با این شهید با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، اظهار داشت: شهید گمنام ما، فرزند همان مکتبی است که فاطمه(س) سنگ بنای آن را گذاشت؛ مکتبی که در آن فداکاری، مسئولیت‌پذیری و دفاع از حقیقت، دفاع از ولایت  ارزش اصلی انسان است.

دکتر ربانی در ادامه سخنان خود افزود: هفته بسیج، هفته پاسداشت مردان و زنانی که در سخت‌ترین روزهای این سرزمین، بی‌نام و بی‌ادعا قدم در مسیری گذاشتند که امروز ثمره‌اش امنیت، آرامش و آزادی ماست و چه کسی بسیجی‌تر از همین شهید گمنامی که امشب کنار ماست؟ او نماد همه آن‌هایی است که «بسیجی بودن» را نه در شناسامه، که در رفتار و ایمانشان معنا کردند.

رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران، در ادامه سخنان خود، مهمترین آرمانها و خواسته اصلی شهدا را در سه محور عنوان نمود و افزود:  ولایت‌مداری و دفاع از اصل نظام اسلامی، حراست از ارزش‌های دینی، و خودسازی، حفظ وحدت و خدمت به مردم سه محور اصلی آرمانها و خواسته شهدای گرانقدر ما بود که در اکثر وصیت نامه های شهدا به آن اشاره شده است. وی در ادامه به اشاره به اولین و مهم‌ترین توصیه شهدا، که آن را رمز بقای انقلاب می‌دانستند، افزود: شهدا به صراحت و مکرراً از مردم می‌خواستند پشتیبان ولایت فقیه باشند. آنها ولایت فقیه را ستون خیمه انقلاب و سنگر حفظ اسلام می‌دانستند.

دکتر ربانی با اشاره به تاکید شهدای گرانقدر دوران دفاع مقدس بر حفظ و حراست از ارزش‌های دینی و در رأس آن‌ها، حفظ گوهر حجاب و عفاف، بیان داشت: شهدای ما، در وصیت‌نامه‌هایشان، خطاب به خواهران و بانوان، حفظ حجاب را هم ردیف با دفاع در جبهه دانسته‌اند.  وقتی شهیدی می‌گوید: "خواهرم، سیاهی چادرت از سرخی خون من کوبنده‌تر است"، یعنی او حجاب را نه یک امر شخصی، بلکه یک سنگر مقدس در مقابل نفوذ فرهنگی دشمن می‌دانسته است.

رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران، با اشاره به وظیفه جامعه دانشگاهی بویژه دانشجویان و نسل جوان در موضوع نفوذ فرهنگی دشمنان، بیان داشت: امروز می‌بینیم که دشمن چگونه با تمام توان و امکانات خود، از مسیر ترویج بی‌حجابی و بی‌عفتی، به دنبال مقابله با هویت و ریشه انقلاب اسلامی است. آن‌ها می‌دانند؛ اگر سنگر حجاب شکسته شود، سنگرهای اخلاق، خانواده و ایمان سست خواهد شد. لذا وظیفه شما دانشجویان و دانشگاهیان که امروز در خط مقدم این نبرد قرار دارید. حفظ حجاب در دانشگاه، در اجتماع و در فضای مجازی و عمل به وصیت شهداست. این دفاع، همان جهاد فرهنگی است که نسل جوان امروز، باید با اخلاص فاطمی و روحیه بسیجی آن را ادامه دهد.

دکتر ربانی با اشاره به خطبه فدکیه حضرت فاطمه زهرا (س) که فرمود: " آیا در قرآن نمى‌‌اندیشید، اعمال زشتتان بر دلهایتان تیرگى آورده، و گوش‌ها و چشمانتان را فراگرفته، و آیات قرآن را بسیار بد تأویل کرده با بدچیزى معاوضه نمودید" اظهار داشت: با تطابق این فرموده با مصادیق جامعه امروز ما، آنهایی که تحت تاثیر تبلیغات دشمنان به حجاب خود اهمیت نمی دهند و آنهایی که مقوله امر به معروف و نهی از منکر را به فراموشی سپرده‌اند مخاطب این خطبه حضرت زهرا (س) هستند.

حجه الاسلام حیدری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز طی سخنانی با اشاره به مقام والای ایثارگران و آموزه‌های اهل‌بیت(ع) گفت: شهدا انسان‌هایی بودند که «مرگ اختیاری» را برگزیدند و آگاهانه جان خود را در مسیر ایمان، شرف و دفاع از میهن تقدیم کردند. او با بیان حدیثی از امام صادق(ع) افزود: سه چیز انسان را عزیز می‌کند: دینداری، تواضع و بذل مال و جان. وی تأکید کرد که این سه اصل، ستون‌های عزت فردی و اجتماعی هستند و شهدا نمونه کامل بذل جان در راه حقیقت‌اند.

حجه الاسلام حیدری در بخش دیگری از سخنان خود به نقش علمی، فرهنگی و عمرانی دانشگاه اشاره کرد و گفت: بسیاری از پیشرفت‌های سال‌های اخیر – از جمله توسعه ساختمان‌های اداری، دانشکده‌ها، خوابگاه‌ها، ورزشگاه و جذب اعضای هیأت علمی – به برکت وجود شهیدان گمنام و تلاش مدیران دانشگاه محقق شده است. او از فعالیت‌های دکتر ربانی و تیم همراه وی قدردانی کرد و سخنان ایشان را «روان، اثرگذار و برخاسته از دل» دانست. وی همچنین به ضرورت گسترش امکانات رفاهی و علمی برای دانشجویان، از جمله ساخت خوابگاه‌ها، مساجد و مدارس، اشاره کرد و افزود: هرکس باید به اندازه توان خود در امور خیر نقش داشته باشد. جامعه علمی ما نیازمند یاری و همکاری برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب است. 

مسئول نهاد نمایندگی رهبری در ادامه با بیان خاطره‌ای از دوران دفاع مقدس، سختی‌ها و اشتیاق جوانان برای حضور در جبهه را یادآور شد و گفت این نسل، با ایمان و غیرت، راه شهدا را ادامه دادند. او در پایان تأکید کرد: در جهان امروز دو اراده در برابر هم قرار دارد: اراده خداوند و اراده شیطان. جبهه باطل می‌خواهد حاکمیت جهانی خود را تثبیت کند، اما اراده الهی بر آن است که زمین به اهل ایمان و مستضعفان برسد. شهدا چراغ راه تحقق این وعده‌اند.

دکتر سید امیر سادات کرمی، مسئول بسیج دانشجویی استان مازندران نیز در سخنانی کوتاه، ضمن گرامیداشت یاد و مقام امام راحل و شهدای ایران اسلامی بویژه شهیدان گمنام هشت سال دفاع مقدس، این ایام را فرصتی ارزشمند برای پالایش روح و روان و بازگشت به معنویت دانست. وی با اشاره به کتاب ثروت ملل اثر آدام اسمیت اشاره کرد که در این کتاب، یکی از راهبردهای غرب برای تفرقه غارت ملل است که از نظر ملت‌ها خوب را بد و بد را خوب جلوه دهند.

دکتر سادات کرمی با اشاره به سیره حضرت زهرا (س)، این بانو را سرشار از ازخودگذشتگی، صبر و خدمت به دیگران دانست و تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم که با الگو گرفتن از این سبک زندگی، جامعه را به سمت همدلی و آرامش بیشتر سوق دهیم. وی در ادامه افزود که حضور مردم در مراسم معنوی ایام فاطمیه و تکریم یاد شهیدان، به‌ویژه حضور شهیدان گمنام در دانشگاه، نشان‌دهنده پیوند عمیق فرهنگی و اعتقادی مردم و جامعه‌ی علمی با ارزش‌های معنوی است و می‌تواند زمینه‌ساز تقویت هویت فرهنگی و اخلاقی جامعه باشد. وی در خاتمه تاکید کرد که در این عصر تهاجمات بی‌سابقه‌ی فرهنگی دشمن علیه جوانان، این دانشگاه است که در خط مقدم جهاد قرار دارد و تقویت روح معنویت بویژه درس جهاد و خودباوری از هر زمانی ضروری‌تر خواهد بود.

مدیحه‌سرایی حاج میثم داوودی، برگزاری آیین مجمع‌گردانی، اجرای مراسم آیینی شام غریبان و شعرخوانی از دیگر برنامه‌های این مراسم و شب خاطره‌انگیز دانشگاه بوده است.

تصاویر

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None